Puppies

Puppy Litters / Puppy Nestjes

Puppy kopen ???? / Buy a puppy ?????


PUPPY CHECKLIST

Wat men ook nog al eens vergeet : een pupje is wollig, klein en rond, maar groeit – voordat je het weet – uit tot een volwassen grote hond.


Ieders hart smelt bij het zien van een schattig pupje. Vooral kinderen kunnen niet weerstaan aan de verleidelijke blik van een jong hondje. Maar een hond koop je niet als speeltje voor de kinderen.


Alvorens een extra huisgenoot in het gezin op te nemen moeten we ons toch een aantal belangrijke vragen stellen.


Past een hond wel in onze gezinssituatie? Een hond heeft aandacht, beweging, onderhoud en voeding nodig. Laat onze gezins- en vooral onze werksituatie dit wel toe?


Hebben we voldoende budget voor de aanschaf en het onderhoud van een hond? Een hond onderhouden kost geld.

Hebben we voldoende plaats voor de hond? Mogen we een hond houden volgens ons huurcontract? Accepteren de buren dat we een hond houden?


Wat als we met vakantie gaan? Hebben we dan opvang voor de hond of kan hij mee op vakantie?


Als je op alle vragen een passend antwoord hebt, dan ben je klaar voor het nieuw avontuur. Een hond kan je zeer veel bieden, zijn trouw, vriendschap en liefde is onuitputtelijk.

We kunnen een rashond best omschrijven als een hond die is ingeschreven in het stamboek van een erkende stamboekvoerende organisatie en behoort tot een erkend hondenras. Een rashond moet qua uiterlijk en gedrag voldoen aan de omschrijving volgens de ras standaard .


Een van de belangrijkste voordelen van een rashond is, dat je op voorhand veel weet over het uiterlijk en het algemeen karakter en gebruik van de hond (waakhond, speurhond, gezelschapshond, ..)


Een ander groot voordeel is het feit dat de vorige generaties gekend zijn. Verantwoorde fokkers gebruiken die informatie om de juiste combinaties te maken. Op die manier probeert de fokker zo gezond mogelijke honden met een goed karakter te fokken. Fokken zonder stamboom is net als  “Russische roulette”. Je weet niks over de achtergrond van de honden die je met elkaar paart. Het kan evengoed broer en zus zijn die je samenbrengt.


Veel fokkers van rashonden zijn aangesloten bij rasverenigingen. Die verenigingen werken internationaal met elkaar samen om steeds gezondere honden te fokken.


Meer info => kijk op de website van de Vlaamse Fokkerij  Commissie http://www.vfc.vlaanderen/